Saturday, December 31, 2011

49. kanak-kanak tahun baru

aku bgun pagi, buat rutin harian. turun katil, trus bukak nota  tekan button on dkt laptop. duduk tunggu laptop on, aku pergi la buat ape-ape yang patut.


online, benda wajib aku bukak, fb, twitter, blog and livescore.


kawan sekolah menengah aku ade post terbaru. aku bace. menarik jugak tajuk nie. aku rse aku pun berfikiran yang same.


aku bukak fb. tgk noti, komen2 sket, tgk news feed. mengeluh panjang. isu yang kawan aku post td, same jadi dekat aku.




" i miss you,sayang"
"you la cinta i sampai mati, i tak akan cinta org lain mcm u"
"di tahun baru ini, aku hidup sorg-sorg,die telah pergi dgn org lain. apalah makna tahun baru ini tanpa die"
"aku dah xkan bercinta dah,aku janji die yang terakhir"
"aku rasa mcm nk pergi dari dunia ini. dia telah pergi.."


dhtu,ade pulak budak perempuan yang letak gmbr seksi dan caption yang xboleh blah. beribu komen lelaki gatal dkat bwh gmbr. 


aku mcm ................................*speechless..pfffffffffft


budak-budak belasan tahun, yg sekolah rendah lagi pn ade..
*rupanya aku ade fren sekolah rendah kt fb..haha..


aku macam terdiam. rimas pn ade.
apa yang kamu bangga sgt dengan budak hingusan yang kamu anggap gf dan bf sampai mati?
apa yang kamu fahan psl hubungan, cinta dan rindu?
apa yang kamu fikir tentang masa depan maruah sendiri?


aku yang sudah lebih dua dekad hidup pn, masih tidak faham
masih mencari makna dan tujuan hidup,
kau sudah berani ingin menamatkan riwayat sendiri kerana budak hingusan.


lebih baik kamu bangga dengan buku rekod kecemerlangan sendiri..
lebih baik kamu faham kan subjek-subjek di kelas..
perjalanan kamu jauh lagi.sangat jauh.


aku dahulu,
masih lagi bertepuk tampar, berkejar-kejaran tidak kira lelaki perempuan.
jatuh bergolek dlm longkang bengkok tulang pipi, smpi sekarang ade tnda.
masih belum puas main masak-masak.
surat bwh meja ade bentuk hati pn, aku xtahu apa makna.
lelaki telefon rumah pn,ayah aku marah.




bak kata kawan aku,

kanak-kanak sekarang lebih beremosi,
itu tidak bagus,
sementara boleh menikmati zaman kanak-kanak,
lebih baik bergembira, spy nnt ade sesuatu yang gembira untuk di kenang.




bg aku,
budak-budak sekarang kena lebih kreatif,
mcm mase zaman aku dulu.


bukan menghadap teknologi sepanjang masa.
ye,aku salahkan teknologi.


sbb kdg2 aku pun xsuke teknologi.
sbb teknologi menghubungkan orang.




selepas aku tapis budak-budak sekolah dalam fb aku,
aku pn menggunakan button unfriend.






48. third law of motion


gadis dan jejaka keluar. bukan selalu boleh keluar berjumpa. tangan yang erat di dalam pegangan masing-masing, sesekali keadaan jadi meriah dgn gelak ketawa dan nyanyian berdua. bahagia. saat itu, kalau boleh dilantakkan dunia, mmg sudah di lantak kan. dan sebenarnya di dalam jantung masing-masing berharap agar boleh terus begini. kerana apabila pulang, realiti yang sukar menuggu masing-masing.

biarla ketika itu, masing-masing melantakkan dunia.
dan hidup di dalam dunia mereka.

dan tiba-tiba cahaya yang terang datang dari sebelah jejaka,
dan dunia hilang dari pandangan jejaka dan gadis..

***

gadis membuka mata. sakit.terbaring di atas katil hospital, ahli keluarga berkerumun dan mengucapkan kesyukuran. bukan gadis tidak bersyukur dengan keadaan diri yang masih bernyawa dan dengan keluarga dan rakan yang hadir.

tetapi, dia sedang mencari,
pandangan mata itu,
senyuman itu,
raut wajah itu,
mana?

***

gadis sampai di sebelah katil jejaka yang sedang terbaring bertarung nyawa. penuh tali-tali yang gadis tidak tahu fungsinya. apa yang gadis tahu, jantung jejaka masih berdegup. gadis bersyukur. namun, tangisan tidak boleh berhenti. di dalam hati, menyesal. menyesal kerana jika hubungan ini tidak pernah wujud, jejaka tidak akn terlantar begini.

gadis berbisik,

"tolong bangun,
tolong berlwn untk aku,
aku rindu.
tolong aku,
tolong bangun...."

***

seminggu berlalu,
keadaan jejaka makin parah,
masih bertarung nyawa.....
dan, di saat itu,
gadis yang menunggu di sebelah,
telah berjanji kepada Tuhan...berjanji....

***

setelah beberapa lama, keadaan jejaka makin pulih. tiada lagi wayar yang berselirat. gadis bersyukur. dan tibalah masa untuk gadis menunai kan janji. memegang erat tangan jejaka, ciuman terakir di pipi di beri pada jejaka. gadis berlalu, dengan air mata dan perasaan bersyukur.

***

jejaka tersedar dari tidur yang panjang. seluruh orang yang berkerumun tersenyum. soalan pertama jejaka adalah tentang gadis yang tiada. sekeping surat dihulurkan.


"ketika engkau sedang bertarung nyawa,
aku juga sedang bertarung di medan aku sendiri,
bertarung dengan semangat aku melihat keadaan engkau,
bertarung dengan rasa bersalah aku kepada engkau dan keadaan kita.

keadaan kita yang sepatutnya tiada,

dan dengan segenap semangat dan kekuatan,
aku berdoa dan berjanji kepada Tuhan,
aku berjanji engkau akan aku tinggal kan,
asal kan keadaan engkau pulih seperti biasa.

dan doa aku dimakbulkan,
aku bersyukur,
dan janji harus aku tunai kan,
dan aku sedang menunaikan.

mungkin kau memang bukan untuk aku,
keadaan yang mungkin telah lama kita terima,
dan ketahuilah,
jika keadaan ini sukar untuk engkau,
ia juga sukar untuk aku.

aku mendoa kan yang terbaik untuk kau,
terima kasih untuk segalanya,
maafkan kekurangan aku, kerenah aku, merajuk aku, marah aku..."

dan kisah jejaka dan gadis berubah. dengan kenyataan yang masing-masing harus terima.







*haha..idea yg aku dapat mase berangan sebelum tido..aku berfikir banyak kali la jgak nak post ke x..sbb mcm x lojik..sekian~

47. numb.



selagi namanya manusia,
selagi itu akn sentiasa berharap..



kita kecewa kerana kita mengambil berat. -zahiril adzim



boleh kalau nak melantakkan semua benda,
tapi,pastikan yang kau lantak kan itu,
tidak menyusah kan orang lain.




aku dah tak tahu nak rasa ape..
sbb kau selalu bertukar angin..
aku pn xpaham kenapa..

Friday, December 30, 2011

46. bosan tahap petala ke lapan.

sebelum aku start bce notes yg ke 4 dari 8..haha..


lagu-lagu yang aku rase sweet setiap kali aku dgr..hehe..

  • aslynn- that's when i love you
  • aliff satar- cukup indah
  • sixpence none the richer- kiss me
  • sum 41- with me
  • paramore- the only exception
  • taylor swift- enchanted
  • taylor swift- long live
  • muse- neutron star collision
  • quietdrive- time after time
  • lifehouse- you and me
  • lifehouse- hanging by a moment
  • the calling- wherever you will go
  • the smith- please please please let me get what i want (OST 500 days of summer)
  • my chemical romance- this is how i disappear
  • the corrs- all the love in the world
  • train- if it's love

sedih
  • the click five- empty
  • peterpan- ada apa dengan mu
  • peterpan- ku katakan dengan indah
  • katy perry- thinking of you
  • avril- when you're gone
  • avril- wish u're here
  • dadali- di saat aku mencintai mu
  • element- cinta tak bersyarat
  • romance- ku ingin kamu (ni lagu lame gler aku dgr)
  • peterpan- menunggu mu
  • rihanna- take a bow

marah
  • all american rejects- gives you hell
  • lily allen- fuck you
  • biasanya kalo bengang xdgr lagu..hahaha

hoho..boringnyaaaaaaaaaaa..ni lagu buat santapan korg kalo nk dgr..lagu lame..my all time favourite..





Wednesday, December 28, 2011

45. pilihan.




aku dikurung,
kuncinya pada kau,
tolong ke mari,
selamatkan aku.

aku memegang bom tangan,
yg pin nya sudah tiada,
kad tertulis nama aku,
rupanya dari kau.


Monday, December 26, 2011

44. puisi untuk bulan




bulan,
tolong jangan curang,
walaupun kau di kelilingi bintang,
yg lebih menawan kerlipannya dari aku.

kerana sesungguhnya,
walaupun manusia beribu,
tetap kau yang aku pilih,
walaupun kau sbnrnya susah untuk aku gapai.














43. sesuatu




aku perlu sesuatu yang baru.
kali ini macam terlalu berat.















mengeluh panjang.

Sunday, December 25, 2011

42. LEGO

main lego mmg best!mcm mase kecik2 dulu..smpi kepala org yg bulat tu bley termasuk dlm idung..haha






mcm2 bley buat!






tp,kalau terpijak......

DAMN! rase mcm nak bunuh diri..taubat tan nak main dah..

41.

semua yang kau nak,
semua aku bagi..



















nak jage hati aku pn ssh sgt ke?

Saturday, December 24, 2011

40. si bongok

hujan,
mata meminta untuk di pejamkan,
setelah penat membanting tulang,
tetapi kisah malam ini sgt sempurna.

makin menggila hujan yang turun,
marah mungkin,
kerana ada si bongok,
yang tidak mahu mengalah dgn kedinginan.

si bongok itu,
mengintai di celah tingkap,
kerana rindu dia pada si bulan,
tetapi hampa,kerana cahay yang tiada.

si bongok itu bersedih,
kerana sang bulan yang berjanji untuk menemani,
telah mungkir untuk entah ke berapa kali,
si bongok itu,hancur lagi.

hujan dan si bongok,
bertemanlah mereka,
berlawanlah dengan kelebihan dan kekurangan masing-masing,
hujan makin menggila dan si bongok makin parah.

hujan menceritakan kisah hujan,
si bongok menceritakan ttg kebongokannya,
yang mendengar hanyalah langit,
yang tidak tahu membantu,kerana turut kelam tanpa bintang.

Wednesday, December 21, 2011

39.kosong

aku pandang cermin,
kosong.

aku pejam mata,
kosong.

aku rasa degupan jantung aku,
kosong.

aku cube merasa sesuatu,
kosong.

rupanya aku rindu pada Engkau....

Monday, November 14, 2011

38. rapuh






jiwa aku kosong..
aku perlu tmpt untuk aku berteriak,
melantakkan mata yang memandang,
kerana sungguh,aku tidak mampu..

kalau boleh aku berteriak,
aku pasti akan di iringi air dari mata,
yg terlalu senang mengalir beberapa hari ini,
ya,aku sgt rapuh..

aku harap kau boleh nmpk,
betapa aku mati di dalam dibunuh kau,
betapa ranap hati aku kau kerja kan,
betapa aku lemah kosong di jiwa dan hati..

dan aku harap kau berhenti,
berhenti memberi yg palsu,
berhenti memberi sesuatu yg tiada,
berhenti memikirkan ttg kau sahaja..

aku tahu salah aku,
tp, bkn salah aku sendiri,
mmg aku bodoh,
tp kau lg bodoh sbb tak tahu menghargai..

aku mahu kau lihat aku,
lihat terus dlm mata aku,
lihat semangat yg kau ambil,
semangat yg kau ambil dri setiap waktu yg kau lantakkan aku..

aku mahu pndgn kau tembus ke hati aku,
melihat luka dan cantuman yg rapuh,
mungkin dgn itu,kau akn berhenti,
kerana melihat kan kondisi hati yg kritikal ini..

aku merayu,
aku melutut,
meletakkan tgn di depan muka ku,
menghadap kau,
umpama rakyat biasa menghadap sultan,
mungkin kau yg merajai hati ku,
aku menangis teresak-esak dan merayu,

tolong berhenti..








*dan aku kembali kpd Tuhanku memohon kekuatan..aku ini hamba Mu yg tidak tahu malu..

Thursday, October 27, 2011

37. mencari alasan




dan di sini lagi aku,
buntu mencari kekuatan,
yang aku kira,sudah habis semua aku gunakan,
mencari alasan spy bangkit..

dan di sini lagi aku,
menulis di dalam gelap,
gelap hati ku, gelap panorama sekeliling,
kerana kekuatan yg tiada..

dan di sini lagi aku,
menitik buat entah ke berapa kali,
maaf,mata ku,
kerana jiwa ku kosong,perlu rasa sesuatu..

minta maaf,kdg2 hati ku terbawa-bawa,
kerana ku gembira bila hati ku senyum,
minta maaf, kdg2 ku terlupa untuk berpijak di bumi,
dan di sini lg aku,menyesali perbuatan yang itu..

dan di sini lg aku,
berasa marah,kerana terlalu cpt memujuk diri,
realiti mmg tidak enak,
kerana itu,aku lebih selesa bermimpi..



*tulisan dri buku yg aku bawak ke hulu ke hilir..

36. sebab..




sebab ruby yang dulu,
xsayang kau mcm ruby yg sekarang..

sebab ruby yang dulu,
dh mati, kau yg bunuh..

sebab ruby yg dlu,
kna blajar idup sorg-sorg sekarang..

sebab ruby yg dlu,
dh byk kali susah hati..

jd,

ruby yg sekarang kna idup,
dri luka yg lalu,
lantakkn perangai yg dlu..


dh xmampu sprti dulu..
xkan boleh sperti dlu..

Saturday, September 10, 2011

34. what love make me feel n believe


hye! entry pnuh emosi plak dis time..haha..

well, sume org pnah syg org n maybe bercinta.. truly, i never really know,what i feel is actually love or not..because there are so many definition of love..n byk pepatah melayu n inggeris and german n jepun n french n bla bla bla,yg kita dgr psl cinta..

i'm just gonna share wat i feel n wat it make me believe.. =))




  •  i feel dat my feelings are higher than the sky.. mcm perasaan tu, kat langit..yeah,u swept me off my feet..  
  • we can make list of all the characteristics that u want from a guy,but it will all go to waste..because when u love someone,u just love them..
  • u love their imperfection..you will love their imperfection n learn to tolerate with it..
  • i take him,as he is..with his attitude,history and future..
  • well,if the person that u love,love u back,u will feel like ur life is complete..like everything else does not matter anymore..u already have everything..
  • u will smile spontaneously when u remember him,or the thought of him, or the sight of him..
  • u wish that his pain and problem is your burden to carry..
  • u will want to at least talk or meet him, even when there is nothing to say..
  • his voice is ur fav song, his hug is ur fav pillow, his smell is your fav fragrance, u can even remember his smell..
  • u will love to look in his eyes, n when he look back into ur eyes,u feel like u actually exist!
  • love is blind
  • 'last chance' is not really a last chance
  • spontaneous
  • u can hate him,n still miss him
  • a sad love song,is just a sad love song..
  • it make me believe that everything is actually possible..


so, is this love?haha..we maybe heard all this so many times before, but i never thought dat dis is true..


btw,

if he is yours,u can run anywhere around the world,anything bad can happen,but Allah will bring him to you,and u will still be with him,in the end..but if he is not yours,u can stay so close together,but he will still not be yours..because Allah is so great,dat He know wat is da best for us,more than ourselves..

Allah never give something that u cant handle,n never takes back anything,without which u cant live..so just pray to Him for your best.




every love story is a different story..


Wednesday, September 7, 2011

33. happy birthday!







happy birthday to you! =)
may God bless you always..
belajar elok-elok..
hope u'll achieve all your dream.. =))
take care!
thank you and sorry for everything..

ehem..kn dpt free call?haha..

Friday, September 2, 2011

32. =(

source:   http://brokenheartgarv.blogspot.com/


32. dear you...






u wanted a space,
when all i want is for u to be around..

u told me u care,
but ur action speaks louder than ur words..

u told me u love me,
but all i want from u is honesty..

u said u will nver leave me,
but u nver promise to be loyal to me..

u said forever,
but ur forever does not hold the same period as mine..

u told me u will nver hurt me,
but i know the way u talked about her..

we talked like we will last forever,
n i secretly hope dat we will shine..


u want an hour glass,
but my patience wont last dat long..

u said diz time it'll b different,
but i'm da one dat is still running dry..

u keep changing the rules,
n i keep wondering which version of u will i when i woke up..

we said good night,
when all i hope is for the night to nver end,
coz u make me scared n wondering,will u ever love me again tomorrow?

n i cant take it anymore,
the fight is no longer worth it..

so,it ended too soon to become forever..

31. weeee..raya!





SELAMAT HARI RAYA!
MAAF ZAHIR DAN BATIN..
HALALKAN MAKAN DAN MINUM..


makan banyak2 eh? =)) 


Tuesday, August 23, 2011

30. none






tiada kata yang ingin di ungkapkan,
tiada ilham yang ingin dikaryakan,
tiada bulan yang ingin dihadiahkan.







i missed u.........












*suka suka hati je nk hadiahkan bulan..=p

Monday, August 22, 2011

29. cinderella



okay..entry ni adalah psl cerita cinderella..hee..sbb aku bru lpas tgk cite die..btw,kita sume dibesarkan dgn cite dongeng..xkira la cite melayu ke,english ke..tp,slalunya yg byk version,cite english la..ade ke org nk buat bwg ituh bwg merah byk2 version?ade,org indon..tu pn mengarut..
n eventhough byk lg cite fairytale yg lain,mcm aladdin,sleeping beauty,pinocchio,beauty and the beast,rapunzel n mcm2 lg,cinderella ni, pling popular..dri version dlu smpi skrg,mcm2 perubahan la jdi kt cite nie..dh dimodenkan..

basically,cite die mesti psl die kwn baik ngn ayah die lpas mak die mati,then,ayah die kawen lain,n everything change..ade mak tiri, kakak tiri kembar 2 org yang xberapa nak lawa n lg sorg tu bodoh2 sket..yg cinderella ni kna buli..then,ade prince charming yg super duper hot dtg n sume org pn nk la kt die nie..then,ade majlis,die knal ngn prince nie ,kna blik pkol 12..rushing2,tertinggal something..dhtu,prince ni pn cari la n jumpe..tp,lpas tu,mesti ade something lg jd..ermm,,tu plot la,,eh,summary..

so,i did some reserch, cinderella ni,byk sgt version..even dri dulu lg..almost every culture ade cerita ni,n the story is almost the same..so,aku xbley nk detect sape author sbnrnya..tp,slain buku,dlu ade opera n theatre psl cite nie..tgk,popular,kn??

so,now,kita tgk movie cinderella from the latest,ke yg pling purba,ok?


2011, cinderella story: once upon a song
directed by Damon Santostefano and starring Lucy Hale and Freddie Stroma
ok..cerita ni xde review lg..tp bdsrkan sinopsis,cite ni psl die ni pndai nyanyi,n prince charming tu dgr,tp die tersalah org..prince charming ni ingt tu kakak tiri die..so,die kna nyanyi lg ntok bgtaw [rince tu,sbnrnya die yg nyanyi..cm bwg putih,bwg merah..haha



2008, another cinderella story
directed by Damon Santostefano and starring Selena Gomez and Drew Seeley
dapat 4 star dri 5!
ermm..so far,4 me,ni cite cinderella pling best..sbb hero die ensem!haha..jln cite die pn,ok..lebih kurang same..tp,xboring,sbb dlm cite nie,psl hero n heroin pndai menari..so,lgu n menari dlm cite ni,mmg best!even diorg ni bley knal pn,dlm prom,mse diorg mnari same2..dh pkol 12,cinderella kna blik n tertinggal xoom..so,cmne prince ni nk cari die punya cinderella yg pndai mnari?haha


2004, a cinderella story: once upon a time can be anytime
byk review negative,tp berjaya la jgk jd popular sbb bdak2 perempuan mesti lyn punya..ni mcm cinta 2 darjat..knal kt majlis menari,mcm biasa la..tp,nie lain sket,sbb dlm cite nie,diorg mmg dh knal,tp dlm chat je..prince ni kaya,tp die rse mcm xde sape yg tau diri die yg sbnr..so,lps tu,jumpe,blah blah blah..tp,dress die sgt lawa!


1998,ever after: a cinderella story
90% dri 61 review kate movie nie best!
ermm..cite nie,mmg ikut mcm cinderella true story..beza sket2 je,conthnya,this girl je yg brani tegur salah putera tu..so,putera tu makin tertarik dgn dis girl..got it?

1995,cinderella
review die,excellent
ok,ni cite cinderella yg 1st skali aku tgk..n suke la jgk..n lgu2 die,byk amik dri yg original..die upgrade die punya cartoon je,bg lawa sket,bg ensem sket..dh name pn cartoon,ade la fairy,ckp dgn tikus sume..

1950,cinderella,the real story.
ok,yg nie,xpnah tgk..dri poster,aku bru tau,snow white kuar dlu,bru cinderella..ni maybe the 1st cinderella movie,yg cartoon..
"A Dream Is a Wish Your Heart Makes", "Bibbidi-Bobbidi-Boo", "So This Is Love", "Sing Sweet Nightingale", "The Work Song", and "Cinderella".


so,ni je la yg aku dpt cari n rajin cari..fuh,,1st tye buat entry berdasarkan research..so,pilih tjuk yg x serious..=)) pape pn, pengajaran cite cinderella ni byk..conthnya, ermm, jgn blik umah lewat-lewat,,ok! hahaha

28. dh terlambat!

ermm..okay..dh tinggal lg seminggu je nak puasa..tp,eden baru je nk ckp psl puasa..bru rajin..=p

dah lame xduduk umah mase puasa..rasanya dri f1 lg..sbb duduk asrama..n ade a few things la yg aku rse berbeza puasa kt umah ngn my frens:

  • kalo kat umah,buka puasa bley lpak lame2 sket..
  • dulu aku excited gler nk g bzr ngn kwn2..sbb bdak2 lg mase tu..skrg dh mcm boring..mknn sume same..kn?

  • duduk umah masa puasa mmg booooring! xde kje nk buat..tv, xabis dgn cite indon..die ingt org indon je ke nk tgk tv ptg2?xphm aku!
  • mase bdak2 dlu,g bzr xbley bli byk2,sbb guna duit sndiri..jimat sket..xmembazir..kalo kt umah gune duit mak ayah..heee..saving..=))
  • tunggu kad raya!setakat nie,dh 2 kad raya..2 baru..m
    ne ntah kwn2 aku yg jnji nk bg kad raya..sediiiih..

  • smpt la aku kje jp,then,dpt la tgk ragam org melayu ni,mcm die sorg je yg nk berbuka,mcm die sorg je yg nk smyg maghrib..ade yg xpose la..
  • hmm..aku plak,slame duk kt klntn tu,slalu termiss nk buke ngn family sume n frens..skrg,dh bley rse nk g berbuka ngn kwn2 aku!
  • sahur!sahur kt umah mesti nasi..aku klo kat asrama dulu,maggi,milo,nestum..bgun snri,g kt air pnas,ngn muke terkebil kebil bru bgun tido,msk air..


ermm..tu je la kot..yg aku rse lainn nya..ermm..dh nk berbuka!


*mlm nie ade game manchester dgn tottenham hotspur! =))

Sunday, August 21, 2011

27. owh!cinta pertama.. =p



ok..dh lame gler x menulis.. =) so,kekok sket..boring cuti,so,start la menulis sket2..plus,i just found something interesting ntok di tulis..

pg tadi,tengah2 kemas bilik,ehem,rajin plak tetibe..jumpe la brg2 lam
e..mase eden kt KMPh dlu..al those papers yg ade conteng2,tp lawa!conteng berseni la..dgn words yg aku pn xsangka aku yg tulis..
mcm bg smgt kt aku..yg aku rse cm best:

we cried,
until our eyes are sore,

we hide our sadness behind ou
r laughter,
it is the easiest thing to do,
because we cannot bare the pain when we are sitting alone.


aku pn xcye aku tulis bnda nie..hahaha..then,kemas2,aku jumpe buku nie:



hahaha..ni la buku aku mse aku frust dlu..aku frust gler n i have to let it out..aku siap berkarya jap dlm bku nie..klakar gk bler tgk..bdak matriks,berhingus lg..bru abis skolah,dh nk bercinta..n dlm die,aku siap mark lg..bler couple sume..haha..1st bf la katakan..



haha..unbelievable..ade brape poem ntah,aku tulis dlm nie..tp ade brape fav words yg aku suke,contohnya:

  • kerana rinduku pada waktu dulu, memeluk hatiku yg telah pecah, harapan sahaja yg mampu memegang hatiku, namun, harapan yg longgar tiap kalinya gagal, pcah dan berderai lg, sekeping hati yg rapuh..
-ni mmg sah bru lpas putus cinta..hahahaha..
  • i hope the wind will tell u dat i miss u, the wave will tell u how much i care, the moon will remind u of me, n the sky will hug u for me..
- *speechless*
  • i dont know wat is loneliness, until u leave me, i dont know that love at the first sight exist until i saw u, i dont know what love is until u came..
-ni gaya org mncari hikmah di sebalik kjadian..dan,ermm,spechless gk
  • mencari pndgn mata awk,di dala mata yg lain..
-yg ni,by far,my fav word..hahaha..puji diri sndri..

hmm..ni je la kot,yg aku bg point ntok korg gelak kan aku..dlm hati ade taman..hahah..

dlu,aku xpnh pn terpk yg aku akn get over this guy..tp,skrg,ook je,alhamdulillah..all we need is time..bler aku ingt blik,aku gelak..tp,mase tu,Allah je yg tau perasaan..

so,aku harap,aku akn get through this 1..insyaAllah,boleh..kn?dgn izinNya,boleh,doa byk2..all we need is time..

nie,soalan aku..pe yg aku rse dlu tu..is it love??mmg frust,then akn ok?klo bdak2 skolah or perempuan2 lain mngaku diorg bercinta,then bler clash, bunuh diri la,amik dadah,bg sgale..is it love?is it the same with the love dat i'm feeling?is it the same feeling yg mak ayah kita rse?hmm..

hmm..ape2 pn,same2 bg nasihat..untuk aku n untuk yg lain,n mintak di jauhkan dri buat bnda yg akn merosakkan diri,n mase dpan mase bercinta,or frust..

n mmg, cinta itu buta..n mmg boleh buat hati kita rasa tinggi smpi langit..n rse mcm idup ni lengkap,xperlu apa2 dah..tp,same2 ingt,cinta kpd :

Allah,
Rasul,
Malaikat,
ibubapa,dan
hamba2Nya yg soleh..



*smbil dgr lagu taylor swift..gler feeeeel..=))

Tuesday, February 8, 2011

25. i hate u,as much as i love u..

i wish a had never fallen in love for u...


coz u make me feel pathetic!

i always wanted to turn to u..
i always wanted to care for u..
i always wanted to tell u..
but u dont want me too..anymore

u took me for granted..
u make me feel unwanted..

i hate it that it's only u dat can make a smile on my face..
i hate it that it's only u that i truly cared..
i hate it that it's only u that i want..
i hate it that i always take u back..
i hate it that i will always choose u above everybody else..
i hate it that i only think of u..

*i'm gonna make it without u!

Saturday, February 5, 2011

24. Broga Hill !!

pengalaman best mase cuti raya cina nie! pergi BROGA HILL..yup,sooooooo last year..haha..nk bwat cmne,bru blik dari kelantan,n ade mse nk g pnjt bukit tu!

sgt best!tp pancit jap..sbb sakit perut..tp seronok bler g ngn saudara2 ku yg sgt supportive n funny! hilang stress aku..n the view..sgt nice..hahaha..lpas dh smpi atas bukit,bley plak g bntai nasi lemak!

kitorg guna ayat:

  1. kita org pertama mkn nasi lemak dkat atas broga hill
  2. hakimi org pertama mkn nasi lemak 4 bungkus atas broga hill
  3. kita org pertama gossip atas broga hill
  4. daya org pertama ulang pe yg fitri ckp kat broga hill
  5. n so many more as org yg pertama..ahaha..

very funny,my kazens sume..n kitorg turun slide yg xpernah ade org turun..tu pn msuk dlm list org pertama..hahaha..kat situ jgk sbnrnya tmpat syeikh muszaphar amik gmbr kawen die..ade buaian kat situ..

view kat situ sgt nice n angin sgt sejuk! i will come again..so,aku promote broga hill!heee..n byr parking rm2 je..ade cina yg jage,die punye tanah..bygkan kalo 1oo org pergi,die dpt 200 dh sehari..kaya mak cik oit!hahaha,,


lepak lepak mkn nasi lemak n gossip!
pemandangan yg cantik!
i'm soooo gonna miss them..hmm
pemandangan mase subuh!
bersiap sblum ke Broga!


* so sad to see the person u love is suffering..




Thursday, February 3, 2011

23. lagu mase saya budak-budak!

Lagu Tiga Kupang

Lagu tiga kupang
Saku penuh padi
Enam ekor burung
Masuk dalam kuali

Bila sudah masak
Burung nyanyi saja
Tentu sedap makan
Beri pada raja

( korus )
Raja dalam rumah
Buat kira-kira
Suri dalam dapur
Makan roti gula hey !

Dayang tepi kolam
Mahu jemur tepung
Datang burung hitam
Pagut batang hidung
Hidung... hidung... hidung



bangau oh bangau!

Bangau oh bangau,

Mengapa engkau kurus?

Macamana aku tak kurus, Ikan tidak timbul.


Ikan oh ikan, Mengapa kau tak timbul?

Macamana aku tak timbul,Rumput panjang sangat.

Rumput oh rumput,

Kenapa engkau panjang sangat?

Macamana aku tak panjang,

Kerbau tak makan aku.

Katak oh katak,

Kenapa panggil hujan?

Macamana aku tak panggil,

Ular nak makan aku.

Ular oh ular,

Mengapa nak makan katak?

Macamana aku tak makan.

Memang makanan aku.


TANYA SAMA POKOK
Penyanyi: P. Ramlee
Filem: Anakku Sazali

Tanya pada pokok apa sebab goyang,
Nanti jawab pokok angin yang goncang,
Tanya sama langit apa sebab hujan,
Nanti jawab langit tanyalah awan.

Awan nanti kata aku kandung air,
Sampai tempat sejuk aku pun cair,
Tengok dalam air nampak bayang-bayang,
Campak satu batu bayang pun hilang.

Tanya sama hati apa rasa sayang,
Adakah tandanya nampak dipandang,
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya,
Punya tanda-tanda hubungan mesra.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang.

Jikalau tidak kerana sayang,
Kuntuman kasih tak mungkin kembang,
Andainya jemu mengganti rindu,
Jambangan mesra tentulah layu.

Tanya sama hati pernahkah merindu,
Tiba masa lena apa mimpimu,
Masa berjauhan apa nan dikenang,
Bila difahamkan itulah sayang

Friday, January 28, 2011

22. =)

okay!dh lame x update..janji pn tinggal janji..xde idea nk tulis psal ape..=p


SELAMAT TAHUN BARU CINA!
=)

Sunday, January 16, 2011

21. cause he was once mine..hahaha


Flower, Gleam and Glow
Let your power shine
Make the clock reverse, bring back what once was mine
Heal what has been hurt, change the fates design
Save what has been lost, bring back what once was mine
What once was mine...

Saturday, January 15, 2011

20. muhasabah diri..

kita akn rasa senang hati,
kalau kita sentiasa cinta kpd Allah lebih dr segalanya..
kerana kalau kita ingat Allah,insyaAllah,Dia pun akan ingat kita..

kita akn rasa sentiasa ditemani,
kalau kita sentiasa cinta kpd Allah lebih dri segalanya..
kerana Allah Maha Melihat,Mendengar dan Mehngetahui segala sesuatu..sandarkanlah segalanya padaNya..

kita akn rasa cukup dgn apa yg ada,
kalau kita sentiasa cinta kpd Allah leih dri segalanya..
kerana rezeki itu adalah dari Allah,kita xkn dpt lebih atau kurang,dari apa yg telah ditetapkan olehNya..

kita akn rasa dunia ini hanya tmpat persinggahan,
kalau kita sentiasa cinta Allah lebih dari segalanya..
kerana kita akan sentiasa ingat dan menyiapkan diri kepada hari kematian dan kehidupan selepasnya..

kita tidak akan takut untuk mati,
kalau kita sentiasa cinta Allah lebih dari segalanya..
kerana kita akan tidak sabar untuk berjumpa dgn Maha Pencipta dan Rasulullah S.A.W..

hati mana yang xkn sedih,
tp,hati akan sentiasa tabah n kuat,
kalau kita sentiasa cinta Allah lebih dri segalanya..
kerana setiap ujian yg diberi,mendekatkan kita kepadaNya,dan yg bersepadan dgn kemampuan kita..

kita akan sabar ketika sakit,
kalau kita sentiasa cinta kepada Allah lebih dari segalanya..
kerana sakit itu penghapus dosa kecil,insyaAllah..


aku bermohon ampun kpd Mu,ya Allah..aku telah terleka dan terlalai..sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui yg terbaik untukku..aku mohon,permudahkan perjalanan hati ini kpdMu krn sesungguhnya,hati ini lemah..aku mohon kekuatan..ku mohon keampunan dari Mu,Ya Allah,Ya Tuhanku..ampunkan ku,hamba yg tersangat hina..Pemilik Nyawaku,Penciptaku,segala puji-pujian hanya untukMu..amin..

19. coz i'm feeling so blue..


when the moon is not there,in the sky,

i see the stars as a replacement,

but when there is no u for me,

who should i seek for replacement?


how the moon and the stars are meant together,

why cant we be like that?

when the stay loyal,

y do we cant?


when it is raining,

there are rainbow,

but y does rainbow is just a few colours in the sky when u r not with me?


=p haha
dear God,i seek for u..help me..

Tuesday, January 11, 2011

17.

ya Allah,
amupunkan hamba Mu yg lemah ini,
sesungguhnya,aku terlupa,
ya Allah,
ampunkan aku,kerana merungut ttg sakitku,
aku tidak sengaja,
sesungguhnya,aku terlupa,
sakit itu adlh penghapus dosa,
ampunkan aku,ya Allah,

aku terlupa,bhw dugaan yg diberi,
adalah bersesuaian dgn kemampuan seseorg,
aku mohon ampun dri Mu,
byk sudah salah aku,
ampunkan aku,Ya Allah,
sakit yang kurasa,
biar jd penghapus dosa ku,
ya Allah..